NEUROTRANSMITTERS

Neurotransmitter CanaSups

Cannabinoïden werken samen met het endocannabinoïde systeem in het lichaam, waaronder de CB1- en CB2-receptoren die aanwezig zijn in verschillende weefsels en cellen in het lichaam, waaronder de hersenen.

Je favoriete plant bevat verschillende verbindingen die cannabinoïden worden genoemd. Deze cannabinoïden werken in op het endocannabinoïde systeem in het lichaam, waaronder de CB1- en CB2-receptoren die aanwezig zijn in verschillende weefsels en cellen in het lichaam, waaronder de hersenen.

Door interactie met deze receptoren kunnen greinen het vrijkomen en de werking van neurotransmitters in de hersenen beïnvloeden.

Neurotransmitters zijn chemische boodschappers in het zenuwstelsel die verantwoordelijk zijn voor de overdracht van signalen tussen zenuwcellen. Ze worden geproduceerd in de presynaptische neuronen en komen vrij in de synaptische spleet wanneer het neuron wordt geprikkeld.

Daar binden ze zich aan specifieke receptoren op het oppervlak van de postsynaptische neuronen, waardoor elektrische signalen op gang komen. Dit leidt uiteindelijk tot het vrijkomen van neurotransmitters uit de postsynaptische neuronen, wat weer leidt tot verdere overdracht van signalen.

Er zijn veel verschillende soorten neurotransmitters, die elk specifieke functies hebben in het zenuwstelsel. Enkele van de bekendste neurotransmitters zijn dopamine, serotonine, noradrenaline, acetylcholine en GABA. Elke neurotransmitter speelt een belangrijke rol in de regulatie van processen zoals beweging, emoties, geheugen, slaap en leren.

Klik hier voor het artikel: De effecten van mango