GROENE THEE

Wirkung Grüntee

Groene thee is een thee die wordt gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis plant. In tegenstelling tot zwarte thee wordt groene thee niet gefermenteerd en heeft daarom een mildere smaak. Groene thee staat bekend om zijn gezondheidsvoordelen en wordt vaak gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.

Groene thee bevat verschillende bestanddelen die verantwoordelijk kunnen zijn voor de gezondheidsvoordelen, waaronder antioxidanten zoals polyfenolen en catechinen. Deze stoffen kunnen helpen bij het verminderen van schade door vrije radicalen en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Enkele mogelijke voordelen van groene thee zijn:

  • Verbeterde hersenfunctie: groene thee bevat cafeïne, dat de hersenfunctie kan stimuleren, evenals L-theanine, een aminozuur dat een kalmerend effect heeft en de effecten van cafeïne kan compenseren. Samen kunnen deze stoffen de stemming, concentratie en cognitieve prestaties verbeteren.
  • Vermindering van het risico op hartaandoeningen: Studies hebben aangetoond dat regelmatige consumptie van groene thee het risico op hartaandoeningen kan verminderen door het cholesterolgehalte te verlagen en de bloedvaten te ontspannen.
  • Vermindering van het risico op kanker: Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat regelmatige consumptie van groene thee het risico op bepaalde soorten kanker zoals borstkanker, prostaatkanker en darmkanker kan verminderen.
  • Gewichtsverlies: Groene thee kan helpen om het metabolisme te verhogen en het vetmetabolisme in het lichaam te verbeteren, wat kan leiden tot een verhoogd calorieverbruik en gewichtsverlies.


Het is echter belangrijk op te merken dat verder onderzoek nodig is om de exacte mechanismen en voordelen van groene thee beter te begrijpen. Groene thee moet ook niet worden beschouwd als een vervanging voor een gezond dieet en een gezonde levensstijl, maar als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Daarom is extract van groene thee een van de ingrediënten van ons INTENSITY+.

Klik hier voor het artikel: Effect van vitamine B6