KURKUMA

Wirkung Kurkuma CanaSups

Kurkuma is een specerijplant die oorspronkelijk uit Zuid-Azië komt en behoort tot de gemberfamilie. De plant wordt gebruikt als specerij en als natuurlijke kleurstof vanwege zijn aromatische smaak en heldergele kleur.

Kurkuma bevat curcumine, een actief ingrediënt met sterke ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Curcumine wordt daarom vaak gebruikt als voedingssupplement om ontstekingen te verlichten en de algemene gezondheid te ondersteunen. Er zijn ook aanwijzingen dat curcumine kan helpen bij de preventie en behandeling van ziekten zoals kanker, Alzheimer en artritis.

Kurkuma wordt ook vaak gebruikt als specerij in de keuken, vooral in de Indiase en Aziatische keuken. Het kan worden gebruikt als ingrediënt in curry's, soepen, stoofschotels en andere gerechten om smaak en kleur toe te voegen. Er zijn ook drankjes zoals gouden melk die kurkuma bevatten en kunnen dienen als een gezond alternatief voor koffie of thee.

Het is echter belangrijk op te merken dat het consumeren van kurkuma in grote hoeveelheden of in supplementvorm nadelige effecten kan hebben, zoals gastro-intestinale ongemakken of interacties met bepaalde medicijnen. Het wordt aanbevolen om de aanbevolen dosering te volgen en een arts te raadplegen als je je zorgen maakt.

Daarom bevat ons product INTENSITY+ onder andere kurkuma.

Klik hier voor het artikel : Effect van zwarte peper