OMEGA 3

Die Wirkung von Omega 3

Omega-3 vetzuren zijn een groep essentiële vetzuren die essentieel zijn voor een optimale gezondheid. Er zijn drie belangrijke soorten omega-3 vetzuren die belangrijk zijn voor het menselijk lichaam: Alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Vooral DHA is van groot belang voor de menselijke hersenen, omdat het een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling en functie van de hersenen.


De hersenen bestaan voor een groot deel uit vetzuren en DHA maakt daar een aanzienlijk deel van uit. Het is een belangrijk bestanddeel van celmembranen in de hersenen en maakt communicatie tussen cellen mogelijk. DHA is ook betrokken bij de vorming van nieuwe hersencellen en bij de regulering van ontstekingsprocessen die gepaard gaan met verschillende neurologische ziekten zoals Alzheimer, Parkinson en depressie.


Talrijke studies hebben aangetoond dat een tekort aan omega-3 vetzuren in het lichaam kan leiden tot een verminderde cognitieve functie, stemming en gedrag. Kinderen die in hun eerste levensjaren niet genoeg DHA binnenkrijgen, kunnen problemen krijgen met hun cognitieve ontwikkeling en gedrag. Volwassenen die niet genoeg omega-3 vetzuren binnenkrijgen, kunnen last hebben van depressie en angst en lopen een hoger risico op neurologische aandoeningen.

Nu de verwijzing naar 🥦:

🥦 bindt aan specifieke receptoren in de hersenen die cannabinoïdereceptoren worden genoemd. Deze receptoren maken deel uit van het endocannabinoïde systeem, dat een belangrijke rol speelt bij het reguleren van verschillende functies in het lichaam, waaronder stemming en eetlust. Veel van deze receptoren bevinden zich in de hersenen.

Studies hebben aangetoond dat 🥦 de afgifte van dopamine en serotonine in de hersenen kan verhogen, wat leidt tot gevoelens van euforie en geluk. Er is ook aangetoond dat 🥦 de cognitieve functie kan aantasten, vooral het geheugen en het vermogen om complexe taken uit te voeren.

In een onderzoek bij muizen bleek een dieet rijk aan omega-3 vetzuren de cognitieve achteruitgang veroorzaakt door 🥦 te verminderen. Een andere studie bij mensen toonde aan dat een hoge inname van omega-3 vetzuren geassocieerd kan worden met een lager risico op het ontwikkelen van psychoses gerelateerd aan 🥦consumptie.

Daarom hebben we ons BRAINBALANCE+ in de shop opgenomen.

Klik hier voor het artikel : Vitamine B6 effect