VITAMINE D3

Wirkung Vitamin D3 CanaSups

Vitamine D3, ook bekend als cholecalciferol, is een vetoplosbare vitamine die belangrijk is voor verschillende lichaamsfuncties. Het helpt het lichaam bij de opname van calcium en fosfor, wat essentieel is voor de ontwikkeling en het behoud van gezonde botten en tanden. Het speelt ook een rol bij het versterken van het immuunsysteem en het reguleren van hormonen.

Vitamine D3 wordt voornamelijk aangemaakt door de huid bloot te stellen aan zonlicht. Het zit ook in bepaalde voedingsmiddelen zoals vette vis, eieren en zuivelproducten. Het kan echter moeilijk zijn om voldoende vitamine D3 uit voeding te halen, vooral voor mensen die weinig aan zonlicht worden blootgesteld of een hoog niveau van zonbescherming gebruiken.

Een tekort aan vitamine D3 kan leiden tot rachitis bij kinderen en osteomalacie bij volwassenen, beide aandoeningen die worden veroorzaakt door een verzwakking van de botten. Een gebrek aan vitamine D3 is ook in verband gebracht met een hoger risico op bepaalde vormen van kanker, diabetes en auto-immuunziekten.

Vitamine D3 en K2 worden vaak gecombineerd om hun wederzijdse effect te vergroten.

Het is belangrijk om te weten dat een overdosis vitamine D3 negatieve gezondheidseffecten kan hebben, waaronder een verhoging van het calciumgehalte in het bloed en de vorming van nierstenen. Het wordt aanbevolen om de aanbevolen dagelijkse dosis niet te overschrijden en een arts te raadplegen als je je zorgen maakt.

Daarom bevat ons product INTENSITY+ onder andere vitamine D3.

Klik hier voor het artikel: Effect van Mycren (mango)