VITAMINE B12

Wirkung Vitamin B12
Vitamine B12, ook bekend als cobalamine, is een wateroplosbare vitamine die belangrijk is voor verschillende lichaamsfuncties. Het speelt een belangrijke rol bij de vorming van rode bloedcellen, DNA-synthese en het onderhoud van het zenuwstelsel.

Vitamine B12 komt voornamelijk voor in dierlijke voedingsmiddelen zoals vlees, vis, zuivelproducten en eieren. Mensen die een vegetarisch of veganistisch dieet volgen, kunnen echter moeite hebben om voldoende vitamine B12 uit hun voeding te halen en moeten mogelijk supplementen nemen.

Een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot pernicieuze anemie, een vorm van bloedarmoede die veroorzaakt wordt door een tekort aan rode bloedcellen en vitamine B12. Het kan ook leiden tot neurologische aandoeningen, zoals tintelingen en gevoelloosheid in handen en voeten, zwakte en vermoeidheid, geheugenproblemen en depressie.

Het is belangrijk op te merken dat een overdosis vitamine B12 meestal geen negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid, omdat het lichaam overtollige vitamine B12 gewoon uitscheidt. Het wordt echter aanbevolen om de aanbevolen dagelijkse dosis niet te overschrijden en een arts te raadplegen als je je zorgen maakt.

Daarom bevat ons product INTENSITY+ onder andere vitamine B12.

Klik hier voor het artikel: Effect van groene thee