VITAMINE K2

Wirkung Vitamin K2 CanaSups

Vitamine K2, ook bekend als menachinon, is een vetoplosbare vitamine die belangrijk is voor de regulatie van de bloedstolling en de gezondheid van de botten. Er zijn verschillende vormen van vitamine K, maar vitamine K2 is vooral belangrijk voor de gezondheid van de botten omdat het helpt bij het transport van calcium naar de botten en het risico op osteoporose vermindert.

Vitamine K2 wordt in kleine hoeveelheden geproduceerd door bacteriën in de darmen en komt ook voor in sommige voedingsmiddelen, met name gefermenteerde voedingsmiddelen zoals zuurkool en natto, en dierlijke producten zoals eieren, vlees en zuivelproducten.

Een tekort aan vitamine K2 kan leiden tot een verhoogd risico op botbreuken en osteoporose. Het is ook in verband gebracht met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, omdat het een belangrijke rol speelt bij de regulatie van het calciummetabolisme in het lichaam.

Het is belangrijk om te weten dat een overdosis vitamine K2 zelden voorkomt en normaal gesproken geen negatieve effecten heeft op de gezondheid. Het wordt echter aanbevolen om de aanbevolen dagelijkse dosis niet te overschrijden en een arts te raadplegen als je je zorgen maakt.

Vitamine K2 en vitamine D3 werken samen om gezonde botten en cardiovasculaire gezondheid te ondersteunen. Vitamine D3 helpt bij de opname van calcium uit voedsel en reguleert het calciumgehalte in het lichaam, terwijl vitamine K2 calcium naar de botten en tanden leidt en het uit de slagaders en zachte weefsels verwijdert.

Als het lichaam voldoende vitamine D3 opneemt, wordt calcium opgenomen in de bloedbaan en verdeeld over het hele lichaam. Als er echter niet genoeg vitamine K2 is, kan het calcium worden afgezet in de slagaders en andere zachte weefsels, wat kan leiden tot een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Vitamine K2 speelt ook een belangrijke rol bij de activering van osteocalcine, een eiwit dat nodig is voor botvorming.

Een adequate inname van vitamine K2 in combinatie met vitamine D3 kan daarom helpen om het risico op botbreuken, osteoporose en hart- en vaatziekten te verminderen. Het wordt aanbevolen om voedsel te consumeren dat rijk is aan beide vitaminen of om supplementen te nemen als dat nodig is om ervoor te zorgen dat het lichaam voldoende van beide binnenkrijgt.

Daarom bevat ons product INTENSITY+ onder andere vitamine K2.

Klik hier voor het artikel: Effect van mangopoeder