WAT ZIJN TERPENEN?

WAS SIND TERPENE?

Terpenen zijn een groep organische verbindingen die in veel planten voorkomen. Ze staan bekend om hun sterke geur en smaak en worden vaak gebruikt bij de productie van essentiële oliën en smaakstoffen. In de natuur dienen terpenen als verdedigingsmechanisme tegen roofdieren en om bestuivers aan te trekken.

Er zijn duizenden verschillende terpenen te vinden in verschillende plantensoorten. Enkele van de bekendste terpenen zijn limoneen, pinenen, myrceen, linalool en caryofylleen. Elke terpeen heeft een unieke geur en smaak en kan verschillende effecten hebben op het lichaam.

Terpenen worden ook gebruikt in aromatherapie en als natuurlijke remedies. Sommige terpenen hebben ontstekingsremmende, antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen. Sommige hebben ook kalmerende of stemmingsverbeterende effecten.

[illustratie: About time/Shutterstock]

In de hennepplant zijn terpenen verantwoordelijk voor het aroma en de smaak van de plant en ze kunnen ook bijdragen aan de gezondheidseffecten van cannabis. Sommige terpenen kunnen de effecten van cannabinoïden zoals THC en CBD versterken of moduleren.

Het terpeen myrceen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat THC sneller de bloed-hersenbarrière passeert, waardoor de effecten van THC worden versterkt.

In het algemeen zijn terpenen een fascinerende groep verbindingen die in veel planten voorkomen en verschillende effecten op het lichaam kunnen hebben. Hun gebruik in aromatherapie en als natuurlijke remedies wordt steeds populairder en verder onderzoek kan ons helpen beter te begrijpen hoe ze het lichaam beïnvloeden en hoe we ze kunnen gebruiken om ziekten te behandelen.

Daarom is mangopoeder een van de ingrediënten in ons INTENSITY+.

Klik hier voor het artikel: De effecten van mango