VITAMINE B6

Wirkung Vitamin B6 CanaSups
Vitamine B6, ook bekend als pyridoxine, is een wateroplosbare vitamine die belangrijk is voor verschillende lichaamsfuncties. Het speelt een belangrijke rol bij de productie van neurotransmitters, die nodig zijn voor de overdracht van signalen tussen zenuwcellen in de hersenen en het lichaam. Het is ook belangrijk voor de productie van rode bloedcellen, die zuurstof door het lichaam transporteren.


Vitamine B6 is ook belangrijk voor de stofwisseling van eiwitten, koolhydraten en vetten. Het helpt ook om de hormoonspiegels te reguleren en kan stemmingswisselingen, PMS-symptomen en misselijkheid tijdens de zwangerschap helpen verlichten.


Er zijn veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine B6, zoals vis, gevogelte, volkorenproducten, noten, zaden en peulvruchten. Vitamine B6 kan ook worden ingenomen als supplement om ervoor te zorgen dat het lichaam er genoeg van binnenkrijgt.


Het is belangrijk om te weten dat een overdosis vitamine B6 negatieve gezondheidseffecten kan hebben, zoals gevoelloosheid of tintelingen in handen en voeten. Het wordt aanbevolen om de aanbevolen dagelijkse dosis niet te overschrijden en een arts te raadplegen als je je zorgen maakt.


Daarom bevat ons INTENSITY+ onder andere vitamine B6.


Klik hier voor het artikel: Werking van vitamine D3