VITAMINE C

Wirkung Vitamin C CanaSups
Vitamine C, ook bekend als ascorbinezuur, is een wateroplosbare vitamine die belangrijk is voor verschillende lichaamsfuncties. Het werkt als antioxidant en beschermt het lichaam tegen schade door vrije radicalen die kan worden veroorzaakt door omgevingsfactoren zoals roken en vervuiling.

Vitamine C is ook belangrijk voor de collageenvorming, wat essentieel is voor de gezondheid van huid, botten en tanden. Het speelt ook een rol bij de opname van ijzer uit plantaardige voedingsbronnen en het stimuleren van het immuunsysteem, wat verkoudheid en andere infecties kan helpen voorkomen.

Er zijn veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C, waaronder citrusvruchten, paprika, broccoli, kiwi en bessen. Vitamine C kan ook worden ingenomen als voedingssupplement om ervoor te zorgen dat het lichaam er genoeg van binnenkrijgt.

Het is belangrijk om te weten dat een overdosis vitamine C nadelige effecten kan hebben, zoals maag- en darmklachten of nierstenen. Het wordt aanbevolen om de aanbevolen dagelijkse dosis niet te overschrijden en een arts te raadplegen als je je zorgen maakt.

Daarom bevat ons product INTENSITY+ onder andere vitamine C.

Klik hier voor het artikel: Werking van vitamine K2